Grain Game

Miért egyedülálló a Grain Game?

A Grain Game a világ egyetlen olyan missziós szervezete, mely az idősebb gyermekek és fiatal kamaszok elérését tűzte ki célul. Célcsoportunk a 10-15 éves korosztály. A világon számos szervezet fókuszál az idősebb gyermekek elérésére, továbbá számtalan szervezet tűzte ki célközönségül az idősebb kamaszok és egyetemi hallgatók körét. Azonban a Grain Game kifejezetten a gyermekek középkorosztályával való kommunikációra lett megtervezve.

Mi a Grain Game tanítási módszere?

A Grain Game a játékok világából vett eszközöket használja, hogy a példázatokat és tanításokat közvetítse, ehhez mutatványokat, tudományos trükköket, játékokat, kreatív programokat alkalmaz. A Grain Game tanítások kifejezetten a kiskamaszok, és tinik számára kifejlesztett feladatokat foglalják  magukban. Minden egyes tanítás megalapozza a Biblia alapigazságainak, és az evangélium üzenetének megértését.

Honnan kapta a nevét a Grain Game?

József történetéből, ami a Teremtés könyvében található. József gabonát raktározott el Egyiptom számára a közelgő éhség átvészelésére, de végül nem csupán Egyiptom, hanem a világ összes nemzete számára áldás lett. A Grain Game célja, hogy Isten szavának magvait elvesse minden gyermek szívében. Hisszük, hogy elérkezik majd az idő, amikor a világ nemzetei éhezni fognak Isten igéjére. S bízunk abban, hogy a Biblia evangéliumi üzeneteinek tanításával fel tudunk erre készülni. Táboraink és alkalmaink alatt a gyerekeket kihívás elé állítjuk, hogy gondolják végig, milyen jövőt szeretnének maguknak, akarnak-e felkészültek, erősek lenni, hogy a világ éhezőit etessék, vagy József testvéreire fognak hasonlítani, akik mások segítségére szorultak? 

Angol nyelven egy mozaikszót hoztunk létre a "GRAIN" szóra 

G. Gospel-Centered-Evangélium központú: A Grain Game a bibliai alapokat tanítja, különösképp az Istenben való hit általi üdvözülést.

R. Remembered-Emlékezés: A Grain Game tanítások elmélyítik a gyermekben a példázatokat, mivel azokat vicces és játékos tapasztalatokon keresztül közvetíti feléjük.

A. Adaptable-Rugalmas: A Grain Game tanításoknak számos módja létezik. A tanítási módok rugalmasan kezelhetőek annak érdekében, hogy minél jobban azonosuljon az adott kultúrához és az adott gyermek csoporthoz, ahol éppen tanítunk. A tanításokat számos módon tudjuk kivitelezni, klubbokban heti, és havi összejövetelek alkalmával, táborokban egész napos programmal akár 3-5 napon keresztül, vagy kifejezetten gyülekezeti táborok igényeihez igazítva.

I. Inexpensive-Olcsó/költséghatékony: Egy Grain Game tábor kivitelezéséhez mindössze egy böröndnyi kellékre van szükségünk, amit könnyedén beszerezhetünk bármilyen nagyobb üzletben. (Tesco, Auchan)

N. Needed-Szükséges: A legfontosabb feladatunk a világon, amit meg tudunk tenni az, hogy a Jézus Krisztusról szóló evangéliumot megosztjuk a gyermekekkel és  családjaikkal. Több mint 2 milliárd gyermek él a világon, többségüknek még sosem adatott meg a lehetőség, hogy a tiszta evangéliumot hallják,  ráadásul érthetően, az ő nyelvükön megfogalmazva.

Hány országban kezdték már el a Grain Game tanítási programot?

42 különböző országban indították már el a Grain Game programot.

Ki a Grain Game alapítója/kitalálója?

Az Egyesült Államokbeli Chip Riley a Grain Game alapítója és kitalálója. Ő egy evangéliumi, keresztény misszionárius, aki munkásságát a 90-es évek közepén kezdte el kiskamaszokkal és tinédzserekkel. Az Alabama-i egyetemen diplomázott és mostanra világszerte több, mint 70 nemzetet keresett fel. Ő a Grain Game Playbook szerzője...és a bibliai tanulmány a Candle Grove című thriller regény rója is.

Milyen kapcsolatban áll a Grain Game Magyarországgal?

A Grain Game az Egyesült Államokban lett létrehozva, azonban a nemzetközi változat Magyarországon került kifejlesztésre, és itt is lett kipróbálva. Ebből eredően hazánkban több Grain Game tábor szervezésére került sor, mint bárhol máshol a világon.

Hogyan jutott el a Grain Game Magyarországra?

2004-ben Chip elkezdett imádkozni azért, hogy hogyan is tudná a Grain Game táborokat az Egyesült Államokon túlra is kiterjeszteni. Több hónapnyi imádkozás, Biblia olvasás, az országokkal való ismerkedés után...) Isten egyértelműen arra vezette őt, hogy a missziós munkálatokat Kelet-Európában kell elkezdenie. Lengyel, osztrák, cseh, szlovák, román és magyarországi utazásait követően világossá vált számára, hogy a kelet európai misszió elkezdésének legmegfelelőbb helyszíne Magyarország lenne. Az első nemzetközi Grain Game tábor megszervezésére 2008-ban Debrecenben került sor. 2012-ben az ócsai Miklósváry Péter és felesége Miklósváry Szilvia voltak az első misszionáriusok a világon, akik a Grain Game táborok egyedülálló vezetőivé váltak hazájukban. Péter további 7 különböző országban vezet, szervez és koordinál Grain Game táborokat. 2013-ra a Grain Game táborok magyar nyelven már nem csak hazánkban, hanem Ukrajnában, Szerbiában és Romániában is bemutatásra kerültek a magyar lakta területeken.