Vecsési zöld célokat segít a baptisták jótékonysági koncertje

2020-03-13

Jól sikerült a Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet és a BÁKK február végi közös jótékonysági koncertje, melyen baptista muzsikusok adtak elő klasszikus műveket.

Ács Dominika fuvolán, Dósa Csenge hegedűn, Váradi Katie és az amerikai Mickayla Chapmann pedig klarinéton adta elő az általuk kiválasztott műveket, melyhez Vida Mónika Ruth adta a zongora kíséretet. A koncerten Téglási Lajos baptista lelkipásztor beszélt a koncert tematikájához, az újjászületéshez kapcsolódóan Jézus üzenetéről, a lelki újjászületésről és az Istennel való személyes kapcsolatról, ami mindeki számára lehetséges. Kis Tóth János a BÁKK igazgatója a koncertet megnyitó beszédében hangsúlyozta a koncert jótékonysági célkitűzését. Az ingyenes koncert szervezői a vecsési Kispatak Természetvédő Egyesület és Hulladék Kommandó javára tartottak gyűjtést. Ezt egészíti ki a BÁKK Facebook kampány is, melyen helyi alkotók műveire lehet licitálni, s a befolyó összeg ugyancsak a természetvédő egyesület munkáját támogatja. A közönség 110.00 forintot gyűjtött össze a zöld szervezet számára az Újjászületés klasszikus zenei koncerten. 

A szervezők a jótékonysági program sikere mellett annak is örülnek, hogy megajándékozhatták a vesésieket egy színvonalas kulturális programmal.