Téglási Lajos

 

Téglási Lajos

Téglási Lajos vagyok (Luyo) és Péteriben élek feleségemmel, Judittal (Judó).

Gödöllőn nőttem fel, és végeztem el az általános iskolát, és középiskoláim egy részét is. Fiatalon tagja voltam egy városi bandának, ahol sok haszontalansággal töltöttük az időnket, amik helyenként törvénybe, és a jó erkölcsbe ütköztek. Bár én menőnek éreztem magam, valójában céltalanság és reménytelenség vett körül. Egy nyarat az unokatestvéreimmel és barátaikkal töltöttem, ami fordulópont volt az életemben. Ők elkötelezett keresztények voltak, tagjai egy gyülekezetnek. Eleinte furcsáltam sok mindent, amit képviseltek, de jó arcok voltak, és őszintén elfogadtak. Ennek a szeretetnek és befogadásnak nagy ereje volt az életemre. Itt láttam egy másik alternatívát, aminek fényében a lakótelepi bandám nagyon értéktelennek tűnt. Megértettem, hogy Isten miatt viselkednek másképp. Elkezdtem velük járni gyülekezeti alkalmakra, és hamarosan Jézus Krisztus személye és munkája döntés elé kényszerített. Végül 1995 őszén-telén meghoztam azt a döntést, amit megtérésnek hívnak. Éreztem, hogy felszabadulok, ahogy Isten elveszi a bűneimet, megváltozik a gondolkodásom, ahogy a Szent Lélek kezd uralkodni bennem, elkezdtem érteni a Bibliát és kezdett megváltozni az életem.

1996 nyarán bemerítkeztem, és aktív tag lettem a gyülekezetben. Pantomimeztem, zenéltem, lelkesen szolgáltam. De az Úr pár év múlva megszólított, és azt mondta, hogy ennél többet akar. Meggyőzött arról, hogy menjek a teológiára tanulni. Így is lett, és sikeresen diplomát szereztem, mint teológus, lelkipásztor. Ezután a Rákoskeresztúri Baptista Gyülekezet tagja voltam, de még mindig nem tudtam, mire szól az elhívásom. Nagy örömömre Isten rövid időn belül válaszolt, és megértettem, hogy gyülekezetplántálásban akar látni. Végül azon hét ember egyike lehettem, akiket a Rákoskeresztúri Baptista Gyülekezet kiküldött Vecsésre, hogy gyülekezetet plántáljon. Azóta itt vagyok, és végzem mindazt, amivel az Úr megbíz. Részt veszek a gyülekezet vezetésében, döntéseiben, vezetem az ifjúsági csoportot, prédikálok, zenélek, és még más egyéb módon is igyekszem a Szentlélektől kapott ajándékaimat használni Isten nagyobb dicsőégére, hogy minél többen megismerjék Jézus Krisztus megváltó, átformáló szeretetét, és a benne való szabadság örömét és erejét!

2015. október 10-én, a gyülekezet vezetői a gyülekezet teljes egyetértésével a Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet lelkipásztorává avattak.